Пекло у Харкові: стало відомо чим раніше займалася суддя, яка вирішить долю Зайцевої

уддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова, яка займається резонансним ДТП з численними жертвами в Харкові, раніше вела багато різноспрямованих судових процесів – у цивільних справах, адміністративних правопорушеннях та криміналі.

Інформація про це міститься в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє “Народна Правда” з посиланням на ГХ.

Тільки у кримінальних справах, починаючи з 2006 року, в реєстрі міститься 200 вироків, винесених Муратовою. В основному це “наркотична” дрібниця (конопля і психотропи в малих кількостях) і крадіжки з магазинів.

З більш серйозних – в 2011 році розглядала справу бомжа, який жорстоко вбив художника в п’яній бійці. Бездомному призначили 12 років тюрми.

У 2012 році з легкої руки Світлани Олександрівни на 8 років відправився за грати харків’янин, який сп’яну штрикнув ножем незнайомого відвідувача кафе.

Останній вирок у кримінальній справі датовано 15 листопада 2012 року. Тоді засудили злодія, який обікрав кілька магазинів із заколками на ринку “Барабашово”. Йому призначили 2 роки умовно.

Також суддя розглядала багато справ по ДТП – як з постраждалими, так і без.

Серед кримінальних “аварійних” справ: в листопаді 2010 року винесено вирок у справі про ДТП з потерпілими на вул. Шевченка. Тоді автомобіль “Хюндай” збив велосипедиста, а судова історія закінчилася для винного роком випробувального терміну.

У червні 2011 року Муратова розсудила аварійну ситуацію, в якій загинула людина.

Підприємець на позашляховику перевищив швидкість і врезазся в “Деу”, що рухався попереду. Машину винесло на зустрічну смугу, де вона зіткнулася з сміттєвозом. В результаті загинула пасажирка легковика. За кермом була сестра загиблої.

В результаті винуватець оплатив ремонт усіх розбитих машин, заплатив дочці загиблої 70 000 грн. моральної шкоди, сестрі загиблої, яка була за кермом, – 50 000 гривень збитків, 29 000 грн. – підприємству, якому належить сміттєвоз. Всі дружно відмовилися від претензій, і Муратова винесла вирок: 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки. Попросту кажучи, 3 роки умовно.

Серед останніх справ Світлани Олександрівни зустрічається багато ДТП. Але аварія на Сумській, схоже, найгучніша справа в практиці Муратової на сьогоднішній день.

Нагадаємо, суддя Київського районного суду Харкова Світлана Муратова, яка веде резонансну справу Олени Зайцевої, що підозрюється у скоєнні ДТП з численними загиблими й постраждалими, не бідує. У своїй декларації за 2016 рік, куди вона також внесла свого чоловіка та матір, особа, яка здійснює правосуддя, вказала безліч земельних ділянок і елітні іномарки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення