"Пекло" в будівлі Капітолію: як прихильники Трампа штурмували Конгрес (фото, відео)

 Апостроф

У середу, 6 січня, прихильники президента США Дональда Трампа влаштували масову акцію протесту, яка завершилася захопленням будівлі Капітолію. Мітинг проходив на тлі затвердження результатів президентських виборів, на яких переміг Джо Байден.

Так, у середу обидві палати Конгресу США почали засідання, в ході якого повинні були офіційно затвердити перемогу Джо Байдена.

У цей же час поблизу Капітолію проходив мітинг прихильників Дональда Трампа, на якому виступав сам діючий президент. Він у черговий раз заявив, що не визнає своєї поразки на виборах глави держави, звинувативши команду Байдена в масових фальсифікаціях, хоча ніяких доказів цього не надав.

"Ми ніколи не здамося, ми ніколи не поступимося. Такого не станеться. Не можна визнавати поразку, коли мова йде про крадіжку", - заявив Трамп.

Після цього кілька сотень його прихильників пішли на штурм Капітолію - мітингувальники влаштували сутички з поліцією і охороною будівлі, а після захопили саму будівлю Конгресу.

Прихильники Трампа громили все навколо. Конгресменів і журналістів терміново евакуювали.

Також силовики відтіснили прихильників Трампа, які перебували поблизу будівлі, застосувавши сльозогінний газ і світло-шумові гранати.

У зв'язку зі штурмом Капітолію прихильниками чинного президента США Дональда Трампа затримали як мінімум 20 осіб.

У свою чергу, Джо Байден назвав захоплення Капітолію у Вашингтоні прихильниками чинного американського лідера Дональда Трампа "замахом на найбільш священне право американців: виконувати свою роботу". Також він закликав президента США Дональда Трампа негайно виступити по телебаченню і закликати своїх прихильників припинити протести.

Після зачистки будівлі в Конгресі поновилися перервані слухання. Сенатори повинні затвердити голоси вибірників, які віддали перемогу на президентських виборах Джозефу Байдену.

Повідомляється, що інавгурація Байдена пройде в режимі комендантської години в столиці США - мер округу Колумбія Мюріел Боузер оголосила про продовження режиму НС у Вашингтоні на 15 днів - до 21 січня. Інавгурація нового президента призначена на 20 січня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення