Пенсійна реформа: у Кабміні зробили важливу заяву щодо зарплат у конверті

 ЕСПРЕСО.TV

Ті хто, був працевлаштований неофіційно й не сплачував внески до Пенсійного фонду, отримуватимуть не пенсію, а матеріальну допомогу з держбюджету. Про це міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в ефірі телеканалу, відповідаючи на запитання глядачів.

"Якщо хтось не сплачував (внесків - ред.), він не матиме права на пенсійне забезпечення. В такому випадку людям, які мають менше 15 років страхового стажу, відповідно до закону, виплачується державна допомога. Це допомога особі, яка не має права на пенсію", - зазначив міністр.

За його словами, така допомога виплачуватиметься з 65 років. Її розмір - один прожитковий мінімум, встановлений Верховною Радою.

Як наголосив Рева, ці виплати здійснюватимуться не за рахунок Пенсійного фонду, а з коштів державного бюджету.

Як перед цим пообіцяв міністр соціальної політики Андрій Рева, новий розмір пенсій встановлюватиметься автоматично, без звернень громадян.

Як відомо, раніше журналіст і політолог Юрій Романенко зробив заяву, з якою важко не погодитись: для спокійної пенсії головне - не здавати гроші державі, яка має талант просаджувати їх максимально швидко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення