Передається через поцілунок: лікарі озвучили нові факти про коронавірус (відео)

З появою у світі нового вірусу COVID-19 (коронавірусу) у населення виникає чимало запитань, а часто – й панічні страхи та побоювання. Реакція цілком зрозуміла, однак, не завжди виправдана.

3 березня зафіксували перший випадок коронавірусу в Україні. Covid-19 діагностували в Чернівецькій області. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.

Симптоми коронавірусу

Симптоми коронавірусної інфекції значною мірою нагадують симптоми застуди або грипу і включають у себе високу температуру, лихоманку, ускладнене дихання, кашель тощо.

У окремих випадках інфіковані можуть не мати жодних симптомів, проте усе одно бути заразними.

Медичні експерти зазначають, що поцілунки можуть сприяти поширенню хвороби.

Через це у Франції навіть заборонили людям традиційно вітатися, цілуючи одне одного у щоку. Навіть президент Франції Еммануель Макрон відмовився від рукостискань при зустрічах через коронавірус.

Міфи про коронавірус

1. Вірус може передаватися через фрукти

Така інформація почала з'являтися в соцмережах і месенджерах. Автори фейку вказують, що про це нібито повідомили з Філії Чуньмін лікарні Сіньхуа.

Фахівці нагадують: вірус передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини. Він не може довго вижити поза організмом людини або тварини, принаймні в його нинішньому вигляді.

2. Вірусом можна заразитися, прийнявши посилку з Китаю

Китайська платформа AliExpress дійсно проводила санітарну перевірку посилок в перші дні спалаху. Однак жодного випадку зараження від китайських товарів не зафіксовано.

Медики наполягають: вірус не може вижити всередині посилки протягом терміну доставки. Новини про те, що пошта в Україні нібито перестане приймати відправлення з Китаю - фейк.

3. Вірус можна вбити алкоголем

В Інтернеті розійшовся фейк, що чоловіки найбільш схильні до ризику зараження - і їм необхідно щовечора випивати не менше 250 грамів горілки, віскі або коньяку, щоб убезпечитися. Крім того, така інформація поширилася і в Китаї.

Це теж неправда. Медики нагадують, що алкоголь, навпаки, пригнічує імунну систему й послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом. Єдина ефективна профілактика - дотримання правил гігієни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення