Передбачуваний брюссельський терорист виявився божевільним

 Deutsche Welle

Терористична тривога в Брюсселі, оголошена вранці, 21 червня, в центрі міста, виявилася помилковою. У затриманого вибухівки не виявлено. Підозрюваний міг діяти в стані розумового розладу, повідомляє DW

Згідно з даними джерел видання в бельгійській прокуратурі, пояс смертника виявився муляжем.

Чоловік сам зателефонував у поліцію і повідомив, що на ньому є ремінь з вибухівкою. До місця події виїхала поліція, екстрені служби і сапери. Район був оточений, а підозрюваний — затриманий. Вибухотехніки встановили, що закріплений на ньому пояс смертника не містить жодних ознак реального вибухового пристрою, а є муляжем.

Вранці у вівторок, 21 червня, бельгійські власті повідомили про загрозу теракту в одному з великих торгових комплексів в центрі столиці. За даними правоохоронних органів, терорист-смертник (за іншою інформацією — двоє) мали намір проникнути всередину торгового комплексу після його відкриття і влаштувати самопідриви.

У зв'язку з цим уряд Бельгії провів екстрене засідання Ради національної безпеки. За підсумками наради прем'єр-міністр країни Шарль Мішель заявив, що ситуація знаходиться під контролем, а служби безпеки зберігають підвищену пильність.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення