Перестрілка напередодні мирних угод: чому вірменська опозиція взялася за зброю - експерт

Останнє загострення ситуації навколо Нагірного Карабаху в квітні 2016 року, коли Азербайджан та Вірменія були за два кроки до початку повномасштабної війни, ще більше посилило антиурядову риторику з боку несистемної опозиції в Єревані. Про це йдеться в статті Карена Мадояна для Європейської правди

"Опозиціонери звинуватили Сержа Саргсяна у провалі зовнішньої політики і поразницькій позиції, що шкодить національній безпеці Вірменії.

Лідер "Установчого парламенту" Гарегін Чуказян в травні звернувся до співвітчизників із закликом взяти зброю і відвоювати в Азербайджану втрачені внаслідок квітневих боїв позиції.

Не є таємницею, що одним із пунктів переговорів щодо врегулювання карабаського конфлікту є повернення під юрисдикцію Азербайджану семи районів, що перебувають під контролем карабаської сторони як пояс безпеки.

Як і більшість ветеранів карабаської війни, Жирайр Сефілян відомий своєю непримиренною позицією в питанні поступок Азербайджану, про що він одним із перших почав публічно заявляти після квітневого протистояння.

Про можливі зміни у процесі врегулювання карабаської проблеми все частіше кажуть на тлі помітної активізації Мінської групи ОБСЄ, а також спроб Росії перевести процес у формат переговорів між Вірменією і Азербайджаном під патронатом Москви.

Варто розуміти, що якщо зовнішні прихильники врегулювання дійдуть до згоди, а Росія вирішить показати себе як миротворця, в Єревана буде мало шансів відмовитися від запропонованого мирного плану. Навіть якщо його не сприймає значна частина вірменського суспільства",- резюмував експерт.

Нагадаємо, що вранці 17 липня в Єревані озброєні прихильники опозиційного руху «Установчий парламент» захопили відділ поліції. В результаті загинув полковник поліції Артур Ваноян, ще троє поліцейських отримали вогнепальні поранення

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення