Перестрілка в Княжичах: Луценко підтвердив, що правоохоронці грабували будинок

Підозру керівництву операції в селі Княжичі на Київщині, під час якої загинули п'ятеро правоохоронців, можуть розширити на ст. 115 Кримінального кодексу «умисне вбивство».

Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко в коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Відбулися ряд слідчих дій, які дозволяють нам говорити про уточнення підозри керівникам цієї операції. У них у всіх зараз є службова недбалість, яка призвела до особливо тяжких наслідків у вигляді загиблих. Але після експертиз вона може бути уточнена, зокрема пред'явленням статті 115 - «вбивство», - сказав Луценко.

У той же час він додав, що експертизи ще не завершені.

Керівник ГПУ також розповів, що будинок, біля якого сталася перестрілка, був пограбований після грабіжників ще і правоохоронцями.

«Зараз у нас є факти того, що будинок, біля якого сталася перестрілка, був пограбований двічі - один раз грабіжниками, другий раз працівниками правоохоронних органів», - сказав він.

Крім того, Генпрокурор зазначив, що розслідуються також події під час затримання грабіжників на околицях Києва.

Нагадаємо, вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району в результаті перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців. Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікувала в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Луценко заявив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. Зокрема, команда направити КОРД була неправильною.

13 січня Національна поліція завершила проведення службового розслідування за фактом стрілянини і загибелі п'яти правоохоронців у селищі Княжичі на Київщині.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення