Пережила пандемію "іспанки": від коронавірусу померла 108-річна жінка (фото)

У Великій Британії від коронавірусу померла 108-річна Хільда Черчилль. ЇЇ вважають найстарішою жертвою COVID-19. Лише кілька днів вона не дожила до свого 109-річчя. Цікаво, що у 1918 році жінка пережила пандемію іспанського грипу.

За інформацією видання The Guardian, Хільда Черчилль померла в притулку у Солфорді. Трагедія сталася в суботу, 28 березня, за кілька годин після позитивного результату тесту на коронавірус. Через вісім днів їй мало виповнитися 109 років.

"Коли я востаннє відвідував її, ми говорили про коронавірус і попередили, що деякий час не зможемо бачитися. Вона сказала, що це дуже схоже на іспанський грип, але тоді літаків не було, проте вірусу все одно вдалося поширитися всюди", – розповів її онук Ентоні.

Хільда була ткалею. Вона переїхала до Солфорда в пошуках роботи. Загалом до недавнього часу жінка перебувала в доброму здоров'ї та лише 10 місяців тому вона переїхала до будинку для літніх людей.

Хільда Черчилль народилася в 1911 році, за рік до затонулого "Титаніка" і за три роки до початку Першої світової війни. Це було також за сім років до пандемії іспанського грипу, внаслідок чого 500 мільйонів людей у всьому світі заразилися.

Крім того, ця хвороба вбила її молодшу сестру – 12-місячну Беріл Мей. Загалом майже вся родина захворіла на "іспанку", зокрема і сама Хільда. Але усім їм вдалося вижити.

За словами її онука, Хільда пам’ятала, як стояла біля вікна своєї спальні та бачила, як в маленькій труні несуть молодшу сестру, кладуть у візок і відвозять. Крім того, одного дня її батько від недуги впав на вулиці та його привели додому.

"Мати Хільди говорила: як дивно, що те, що не можна побачити, може бути настільки руйнівним", – додав Ентоні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення