Першу ісламську авіакомпанію закрили через загрозу безпеці

 Daily Mail

Малайзиская авіакомпанія Rayani Air, яка здійснює рейси в повній відповідності з нормами шаріату, припинила свою роботу. Влада відкликала ліцензію за порушення безпеки польотів, повідомляє The Daily Mail.

Департамент цивільної авіації Малайзії (DCA) почав перевірку діяльності компанії в квітні, після низки скарг від пасажирів і критики з боку представників влади з приводу запізнень і раптової відміни рейсів. У цьому ж місяці пілоти Rayani Air влаштували страйк через невиплату заробітної плати, чим ще більше зіпсували імідж авіакомпанії.

За місяць до цього, в березні, розгорівся скандал через посадкові талони на внутрішній рейс Куала-Лумпур — Кучінг, які були виписані вручну. Їх фото з'явилися в Facebook. На папері з логотипом Rayani Air, без штрих-коду, чорнилом було написано ім'я пасажира, номер місця, міста вильоту і прильоту.

Міністр транспорту Малайзії Лиоу Тіонг Гавкіт (Liow Tiong Lay) заявив, що такі посадочні талони створюють загрозу безпеці і не повинні були бути видані ні за яких обставин. Авіакомпанія пізніше пояснила, що змушена була надати такі талони через технічну проблему, і більше це не повториться.

Однак генеральний директор Департаменту цивільної авіації Азхаруддін Абдул Рахман (Azharuddin Abdul Rahman) заявив, що уряд вирішив припинити роботу Rayani, так як безпека має першорядне значення.

У грудні 2015 року Rayani Air зробила перший в світі , який повністю відповідає шаріату з Куала-Лумпур до острова Лангкаві. Перед польотом для пасажирів прочитали молитву. Весь екіпаж складався з мусульман, а стюардеси були одягнені в хіджаби. Пасажири також повинні були бути одягнені згідно з нормами шаріату. Їжа на борту була тільки халяльна, вживання алкоголю було суворо заборонено.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення