Петиція про призначення прем'єром Дарта Вейдера набрала 25 тисяч голосів

Електронна петиція до президента України Петра Порошенка про призначення Дарта Вейдера прем'єр-міністром України набрала більше 25 тис. голосів. Цих підписів достатньо для розгляду клопотання главою держави.

"Просимо підтримати петицію про призначення прем'єр-міністром України темного лорда Дарта Вейдера", - йдеться в проханні під назвою "Дарта Вейдера - в прем'єр-міністри України".

На цю петицію, хоча вона і виглядає комічною, повинен відреагувати Порошенко

Дарт Вейдер в політиці нічого не має спільного з головним персонажем "Зоряних воєн", крім обмундирування, в якому він з'являється в публічних місцях. Він став відомим в Україні в листопаді 2011 року, брав участь у виборах президента країни, депутатів парламенту, а також балотувався в мери Одеси та Києва.

Ім'я героя зоряних воєн в країні для свого просування на політичний олімп використовувалося, як мінімум, трьома різними людьми. Останній раз, наприклад, послідовник героя зоряних воєн "сплив" в Харкові з однойменним блоком. Там місцева виборча комісія відмовила йому в реєстрації на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня. Правда, пробитися в місцеві органи влади завадило не ім'я, явно не українського походження, а той факт, що "Блок Дарта Вейдер" не вказав, в яку саме раду висуваються депутат, а заставу була оплачена приватною особою, а не партійною організацією.

Процес подачі петицій ввели на сайті президента України в кінці серпня. Електронне клопотання розглядається главою держави за умови збору на його підтримку не менше 25 000 підписів громадян.

Раніше більше 25 тисяч чоловік висловилися, зокрема, на підтримку петиції про впровадження в Раді системи підрахунку голосів депутатів за відбитками пальців, про право українців вільно володіти зброєю, про неможливість застави для підозрюваних у корупції, про скасування недоторканності депутатів і суддів, а також про скороченні членів вищого законодавчого органу з нинішніх 450 до 100 чоловік.

Українці проголосували також за "призначення Юлії Тимошенко послом в Гондурас".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення