Петру Порошенку встановлювали пам’ятник у Києві (фото)

 UBR

Активісти з Центру протидії корупції та Автомайдану встановили президенту України Петру Порошенко пам’ятник. Правда, відлили гаранта не в бронзі – обійшлися скромним зробленим на швидку руку манекеном, передає ubr.ua

Творіння назвали “пам’ятником брехуну” і поставили прямо під Адміністрацією президента 7 лютого. Щоб підсилити ефект від і без того жорстких епітетів, манекену приробили великий ніс, на який накололи листочки з прізвищами суддів, що попалися на хабарах та які зуміли вийти сухими з води.

За задумом мітингуючих, їх алегорія мала натякнути Петру Порошенко, що він забув про одну зі своїх головних обіцянок – провести судову реформу в країні і зняти недоторканність з нечесних служителів Феміди.

Але ось уже три місяці Вища рада правосуддя блокує всі реформи . І тільки за один тиждень з зали суду відпустили двох спійманих на хабарі суддів.

“Тобто, законодавча норма про можливість затримання та арешту судді, яка була внесена до Конституції влітку минулого року, не працює. А судді, замість заборони касти недоторканних, отримали ще одного заступника – Вищу рада правосуддя”, – констатував глава центру протидії корупції Віталій Шабунін.

“Президент повинен або озвучити свою позицію, або визнати, що він брехун, і саме він є гарантом збереження суддівської недоторканності, яку сам же обіцяв скасувати”, – додав адвокат і активіст Автомайдану Роман Маселко.

Повз мітингувальників, які вимагають від президента чесності, не змогли пройти мимо і вкладники банку “Михайлівський”. Вони також приєдналися до акції, хоча, здавалося б, влада вже вирішили всі їх проблеми (був прийнятий закон про захист інтересів вкладників цього банку). Але, як розповіла вкладниця Наталія Мороз, гроші виплачують не всім . Без компенсацій залишилися ті, у кого були договори з інвестиційними компаніями, а це близько 4-5 тис. чол. За її підрахунками, загальна сума виплат становить близько 1,3 млрд грн. Але свої гроші отримали 60-70% вкладників.

“Це попереджувальна акції. Якщо не буде реакції, ми знову вийдемо на вулиці”, – запевнила Мороз.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення