Під час бійки між родичами ножем поранили поліцейського на Волині (фото)

На Волині 6 лютого ввечері поранення отримав поліцейський, який приїхав на виклик щодо домашного насильства. Про це повідомляє поліція.

Зазначається, що до поліції надійшло повідомлення про бійку в одному із сіл Нововолинської територіальної громади. На місце направився наряд групи реагування патрульної поліції.

Прибувши за адресою, співробітники поліції побачили, що один з учасників бійки тримає у руках ножі. На законні вимоги поліцейських припинити протиправні дії чоловік не реагував, натомість почав завдавати удари ножами своєму братові та дружині. Також чоловік накинувся з ножами на поліцейських.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про поліцію» правоохоронець застосував табельну вогнепальну зброю.

Внаслідок інциденту обох учасників бійки та дружину одного з братів госпіталізували. Поліцейський отримав ножові поранення. Його також шпиталізували.

Ось що про ту подію розповідає поранений поліцейський, капітан поліції, старший інспектор сектору реагування патрульної поліції Тарас Слюсарук:

«Думали, що це звичайна сварка, як завжди, таких викликів за зміну приходить десятки. На місці події побачили швидку, фельдшер якої сказав, що медики не підуть всередину, де відбувається бійка, адже один із чоловіків дуже агресивний, вдарив його кулаком. Ми викликали підмогу і підійшли до будинку. Спочатку з оселі вийшов брат нападника, весь в крові, потім – його дружина, також побита і в крові. Вони сказали, що між ними виник звичайний сімейний конфлікт. Під час нашого спілкування з будинку вийшов ще один чоловік з двома ножами в руках і раптово завдав кілька ударів в живіт своїй дружині, а потім – братові».

Далі він направився з ножами до поліцейських.

«Рішення потрібно було приймати в секунді. Я зробив два попереджувальні постріли вгору і хотів здійснити постріл в бік нападника, але він стояв поруч з іншими, було скупчення людей, темно, і це було небезпечно. Я побачив, як він направився в бік напарниці, яка впала. Потому вистрілив двічі йому перед ногами. У цей момент він накинувся на мене і завдав кілька ударів двома ножами. Я вистрілив у нього», - говорить Тарас, який правомірно застосував зброю того вечора.

Усе відбулось за кілька секунд, і професійні дії поліцейського врятували одночасно кілька життів.

Нині нападник, його родичі та поліцейський перебувають у лікарні.

Щодо 40-річного нападника відкрито провадження за двома статтями Кримінального Кодексу: за ч.1 ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.2 ст. 15 п.1 ч. 2 ст. 115 (Замах на умисне вбивство). Слідство триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення