Під час будівництва Музею Революції гідності зникли 100 млн - ЗМІ

Обшуки в Музеї Революції гідності проходять через зникнення понад 111 мільйонів гривень, повідомила в четвер, 19 листопада, спікер прокуратури Києва Надія Максимець, пише УП.

Слідчі дії проходять у справі про можливі зловживання при розрахунках з підрядними організаціями, які повинні були провести роботи з будівництва Музею Революції гідності.

За її словами, жодного відношення до історичних подій Євромайдану обшуки не мають, правоохоронці перевіряють законність використання бюджетних коштів.

Як повідомили в прокуратурі, в ході досудового розслідування було встановлено, що в грудні 2018 року, між Музеєм та приватним підприємством було укладено договір генпідряду на виконання будівельних робіт і перерахований аванс в розмірі близько 111,6 мільйона гривень, що становило 80% суми договору генпідряду.

Будівництво мало завершитися до серпня 2019 року, але генпідрядник не провів жодних робіт, навіть підготовчих.

А залишок коштів щодо об'єкту на казначейському рахунку підрядника станом на березень 2020 року склав 9,8 млн грн.

"З метою фіксації обставин можливого вчинення кримінального злочину і отримання інших речових доказів, що мають істотне значення для слідства, проводяться одночасно обшуки за місцем реєстрації музею і представників підрядних організацій і проживання їхніх керівників", - розповіла Максимець.

Зазначимо, музей належить до сфери управління Українського інституту національної пам'яті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення