Під час інтерв’ю російські спецпризначенці повідомили, що виконували в Україні бойове завдання

 УНН

У Голосіївському районному суді міста Києва допитали свідка сторони обвинувачення журналіста Савіка Шустера у межах кримінального провадження за обвинуваченням російських спецпризначенців ГРУ ГШ ЗС Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, передає кореспондент УНН. Під час допиту С.Шустер розповів, що отримав дозвіл від СБУ на запис інтерв’ю з російськими диверсантами.

З його слів, коли він приїхав на інтерв’ю, то в палаті, де перебували О.Александров та Є.Єрофєєв була тільки їхня знімальна група, а представників з СБУ та охорони не було. С.Шустер наголосив, що під час інтерв’ю О.Александров та Є.Єрофєєв зазначили, що є військовими Збройних Сил Росії і виконували бойове завдання в Україні.

"Замкнутості (під час інтерв’ю - ред.) не було. Єдине, вони не хотіли говорити про своє особисте життя", - сказав С.Шустер. Водночас, додав журналіст, на його погляд, обидва спецпризначенці не перебували під впливом наркотичних чи інших психотропних речовин і на момент розмови вони не скаржилися на стан здоров’я

Під час допиту один із обвинувачених Є.Єрофєєв запитав у С.Шустера, чи мав він письмовий дозвіл від нього особисто для проведення інтерв’ю, на що С.Шустер здивувався такому запитанню і сказав, що не мав письмового документу, і взагалі сумнівається, що такий взагалі повинен бути. У свою чергу, головуючий суддя М.Дідик запитав у Є.Єрофєєва: "Якщо не було такого дозволу, то ви могли відмовитися від надання інтерв’ю".

"У мене не було вибору", - відповів Є.Єрофєєв.Нагадаємо, 7 грудня суд продовжив допит свідків у справі російських спецпризначенців О.Александрова і Є.Єрофєєва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення