Під час обшуків в окупованому Криму затримали сімох кримських татар

 СЕГОДНЯ

В результаті обшуків в окупованому Росією Криму затримано сімох кримських татар. Про це передає громадське об'єднання "Кримська солідарність".

Російські силовики затримали Ескендера Сулейманова, Ризу Омерова, Айдера Джеппарова, Ельдара Кантемірова, Руслана Нагаєва, Руслана Месутова, Ленура Халілова.

Їм закидають участь або організацію забороненої в РФ "Хізб ут-Тахрір" (ч. 1 або ч. 2 ст. 205.5 КК РФ).

Нагадаємо, в окупованому Криму російські силовики проводять обшуки у кримських татар. Вночі 10 червня по дорозі в Ростов-на-Дону на судове засідання за однією зі "справ" Хізб ут-Тахрір "був затриманий Енвер Омеров. Після цього в будинку його сина Ризи, а також декого з активістів і родичів фігурантів "справ Хізб ут Тахрір" провели обшуки.

Російські силовики неодноразово приходили з обшуками до кримських татар.

Як ми писали раніше, після затримань й обшуків в будинках кримських татар під Сімферополем окупанти перевезли заарештованих на територію Росії – в Ростов-на-Дону.

Нагадаємо, що російські силовики провели масову облаву на кримськотатарських активістів. В результаті були проведені не менше 25 обшуків в будинках кримських татар нібито у справі радикальної організації "Хізб ут-Тахрір".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення