Під Харковом через скаженого пса можуть постраждати 8 осіб

 СЕГОДНЯ

У місті Зміїв Харківської області відразу 8 осіб опинилися в групі потенційних потерпілих від пса, зараженого сказом. Як повідомили в Харківському лабораторному центрі МОЗ, собака жила недалеко від вокзалу, де її підгодовували місцеві жителі. Напередодні її травмував інший пес і незабаром, не зважаючи на допомогу ветеринара, вона померла. Експерти діагностували у загиблої тварини сказ і визначили коло людей, які контактували з нею – всього 8 осіб.

"Шестеро вже почали курс щеплення, ще двоє повинні з'явитися сьогодні в лікарню. Також фахівці ходять по дворах і квартирах, щоб визначити постраждалих осіб на території, прилеглій до місця спалаху сказу", – говорять в лабораторному центрі.

Медики просять усіх, хто з 22 січня по 1 лютого перебував на території зміївського ЖД-вокзалу та біля нього і контактував з тваринами, звернутися до лікаря за місцем проживання. В лабораторному центрі також додали, що цього року в області вже зареєстрували дев'ять випадків сказу у тварин, сім з яких припали на собак і кішок, а два – на лисиць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення