Під Харковом мати залишила двох маленьких дітей на кілька днів: всі подробиці (фото)

На Харківщині поліцейські виявили двох малолітніх дітей без нагляду дорослих. Про це повідомляє місцева поліція.

Як з’ясувалося, мати залишила на кілька днів своїх синів вдома та поїхала у справах до столиці.

Зазначається, що близько 19:00 до відділення поліції №1 Лозівського РВП надійшло повідомлення від мешканців міста Первомайський про те, що по вулиці блукають малолітні діти.

На місці події поліцейські виявили двох братів 8 та 9 років. Діти були голодні та у брудному одязі. Вони розповіли, що мешкають разом зі своєю матір’ю на одному з мікрорайонів міста Первомайський, але кілька днів тому мати поїхала до Києва та залишила їх самих.

Поліцейські також дізналися, що батько дітлахів живе окремо і не цікавиться їх життям. Працівники ювенальної превенції перевірили помешкання, де мешкають діти, після чого тимчасово помістили їх до місцевої лікарні.

Поліцейські встановили особу матері. Нею виявилась 27-річна мешканка міста Первомайський. У телефонній розмові жінка повідомила, що повернеться 10 квітня. На питання, чому залишила дітей, вона відповіла, що їй необхідно було поїхати у справах, а залишити синів було ні з ким.

У січні 2021 року відносно жінки вже було складено адміністративний протокол за неналежне виховання дітей.

Поліцейські склали адміністративний протокол за ч.1 ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правоохоронці рекомендували матері негайно поліпшити санітарні умови житла, а також попередили про кримінальну відповідальність за залишення дітей у небезпеці. Дітей направили до психоневрологічного санаторія.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення