Під Харковом оголосили карантин через скаженого кота

У селищі Бабаї під Харковом оголосили карантин через виявлення сказу у безпритульного кота, якого виявили в середу, 8 січня. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Держпродспоживслужби.

Зазначається, що випадок сказу був підтверджений лабораторно. На позачерговому засіданні в райдержадміністрації Харківського району були накладені карантинні обмеження на селище Бабаї з прилеглими лісовими і польовими масивами. Крім того, був затверджений план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин у селищах Бабаї і Покотилівка.

"Багато власників домашніх тварин не вважають за потрібне проводити вакцинацію кішок проти сказу, на їхню думку, в зоні ризику даного захворювання перебувають в основному собаки. Хоча насправді кішки хворіють на сказ у кілька разів частіше за собак", - зазначили у відомстві.

У службі додали, що на першій стадії сказу у кішки не видно жодних ознак хвороби, але є ймовірність зараження власника при контакті. І нагадали, що дана хвороба не лікується, а єдиним способом профілактики є вакцинація.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення