Під Києвом фабрика робила ялинкові іграшки з лого російської армії: подробиці та відео

Клавдіївська фабрика ялинкових іграшок під Києвом виготовляла ялинкові кулі для армії Росії. Відповідне відео в Facebook опублікував Сергій Савченко.

На кадрах видно, що одна з працівниць фабрики розписує ялинкові кулі, наносячи на них символіку російської армії.

Після того, як інцидент набув розголосу, ситуацію в Facebook прокоментував виконуючий обов'язки голови правління Павло Гукасов. Він визнав, що фабрика поставляє свою продукцію в Росію та пояснив це боротьбою за ринок.

"У зв'язку з короткою сезонністю бізнесу і в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частину річної продукції фабрика поставляла до Росії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за його словами, через економічну кризу і карантин знизився потік екскурсій, що поставило під сумнів подальше існування фабрики.

"Тому розвиток нових проектів зайняв основний ресурс мого часу і всі замовлення від російської сторони йшли безпосередньо без моєї уваги. Так як співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без всякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва даного замовлення. На даний момент тираж ліквідовано", - пояснив він.

Гукасов пообіцяв, що надалі всі замовлення будуть проходити цензурний і етичний контроль.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення