Під Києвом заступник голови сільради зажадав величезний хабар за оренду ділянки землі

 СЕГОДНЯ

Поліція Київської області затримала заступника сільського голови за вимагання понад 500 тисяч гривень хабара. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Слідство встановило, що заступник голови сільради вимагав від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю 500 тисяч гривень і 2300 доларів. За цей хабар чиновник пообіцяв директорові товариства допомогти в прийнятті позитивного рішення на сесії селищної ради про передачу в оренду земельної ділянки площею 5 га.

Щоб приховати свої корупційні "махінації", чиновник запропонував перерахувати йому гроші на рахунок однієї юрособи під виглядом благодійної допомоги на потреби об'єднаної територіальної громади. У вівторок, 18 грудня, під час отримання 2300 доларів хабара і обговорення умов перерахунку другої частини коштів фігуранта затримала поліція.

Заступнику голови сільради загрожує покарання, передбачене ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення