Під Києвом знайшли гриб вартістю 19 тисяч гривень

Один з київських грибників знайшов білий трюфель недалеко від Василькова. Вартість такого гриба може становити близько 19 тисяч гривень, повідомляє agronews.org.

Повідомляється, що саме така вартість рідкісного гриба зафіксована на одному зі столичних сайтів з продажу делікатесів, популярному у місцевих гурманів.

Як пише видання, під Києвом у цьому році розігралася грибна аномалія. У соцмережах любителі "тихого полювання" діляться фотографіями величезних підберезників, білих і маслюків, знайдених в цьому сезоні. Однак, білі трюфелі - найбільш вражаюча знахідка, так як в наших широтах вони майже не зустрічаються. До того ж сезон збору трюфелів починається не раніше серпня.

Найдорожчий вид трюфеля - чорний зимовий. Зараз на українському ринку його ціна перевищує 23 тисячі гривень. Традиційно врожай цього гриба збирають з листопада по березень. Найбільш великими експортерами делікатесу є Франція, Італія та Іспанія. Крім того, вирощування чорного трюфеля культивується в КНР.

В Україні деякі пробують вирощувати рідкісний гриб в домашніх умовах. На спеціалізованих сайтах можна знайти в продажу міцелій трюфеля. Його ціна коливається в межах 700 гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення