Під КСУ протестують проти скасування закону про люстрацію (відео)

 Zik.ua

Біля стін Конституційного суду України триває акція протесту проти можливого скасування закону Про очищення влади. Під будівлею КСУ зібралися представники "Національного корпусу".

Голова Київського осередку "Національного корпусу" Сергій Тамарін заявив: "Ми вважаємо взагалі неприпустимим перегляд закону про люстрацію, про звуження його трактування чи про скасування, тому що є основне досягнення Революції Гідності, і це - зрада досягнень Революції Гідності".

Він звернув увагу на те, що КСУ хоче розглянути це питання у закритому режимі. Крім того, нагадав, що зараз обговорюють дві ймовірні кандидатури на пост керівника уряду. Зокрема, ідеться про Хорошковського, Тігіпка.

"Тому такі різкі зміни свідчать про те, що ані судова реформа, ані, тим паче, реформа Конституційного суду не була завершена, не була доведена до логічного кінця, і ми маємо суд, що складається із судів, призначених за часів Януковича та Порошенка", – заявив Тамарін.

Він додав, що нині під стінами КСУ зібралися близько пів сотні представників Національного корпусу, вони мають на меті привернути увагу до проблеми, яка розколює суспільство.

Нагадаємо, постанова Європейського суду з прав людини, яка стверджує, що звільнення за законом "Про очищення влади" порушило права українських чиновників, набула чинності.

Як відомо, ЄСПЛ визнав люстрацію українських чиновників на підставі закону "Про очищення влади" порушенням їхніх прав. Судді вирішили, що люстрація застосовувалася до дуже широкого кола осіб, що призвело до незаконного звільнення заявників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення