Під Луганськом готують малолітніх диверсантів для терактів на підконтрольних територіях (фото)

 FaceNEWS

В окупованому Росією місті Ровеньки під Луганськом функціонує школа малолітніх диверсантів з місцевих школярів віком від 10 до 16 років, деякі випускники якої вступають до ВНЗ на підконтрольній Києву території. Про це йдеться в паблік Луганщина Україна в Facebook.

Як зазначається, влітку дітей вивозять в літній табір «Зарница», недалеко від Ровеньок, а восени планується їх переміщення в місто, в будівлю колишнього ДОСААФ.

«Основні предмети зовсім не є звичайними для патріотичного виховання юнаків і дівчат - тактична розвідка з акцентом на планування і проведення диверсій на об'єктах, мінно-підривна справа, легендування при знаходженні на незнайомій території», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, про те, що більшість батьків майбутніх диверсантів не мають інформації щодо дійсного змісту процесу навчання в «Школі військово-патріотичного виховання».

«Більшість інструкторів- це місцеві «специ», які пройшли відповідну підготовку в закритих військових таборах Ростовської області РФ в 2014 році. Іноді, і майже завжди на іспити, приїжджають «невідомі представники» з території РФ. Вони ж вибірково працюють з майбутніми «випускниками». Всього в школі проходять підготовку понад 100 дітей. Є серед них приїжджі - з окупованого Донецька і вкраденого Криму», - йдеться в матеріалі.

«Другий з 2015 року випуск відбувся в 2017 році і тепер деякі з них «успешно склали міжнародні екзамени до вищих навчальних закладів України, а хтось «проводить канікули у бабусь» не тільки в прифронтових селах, але і десь під Вінницею, Хмельницьким Наївні бабусі віддають останнє зі своєї мізерної пенсії коханому онуку, який втік від війни, щоб дати йому полуничку ... А внучок - юний диверсант з «ЛНР» - розглядає поїздку на територію «хунти» лише як завдання: розвідати настрої, привезти рибку з ботулізмом, отруїти колодязь, влаштувати пожежу .... »,- пишуть активісти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення