Під Миколаєвом у річку заплив червонокнижний дельфін (відео)

27 квітня, в річці Південний Буг жителі села Себино Миколаївської області помітили чорноморську афаліну і відразу ж повідомили про це рибоохоронному патрулю. В патрулі розповіли, що спочатку дельфін був дуже наляканий і не хотів йти на контакт.

Через деякий час дельфін заспокоївся і його спробували повернути назад у море. З допомогою катерів тварина подолала 17 кілометрів акваторії річки в бік Бузького лиману. Але коли стало темно дельфін загубився.

Начальник управління Державного агентства рибного господарства в Миколаївській області Євген Міщенко зазначив, що врятувати дельфіна досить непросте завдання, оскільки для цього необхідно мати в наявності спеціальну техніку.

За кілька років - це перший такий випадок, що дельфін заплив так далеко в річку. Передбачається, що він проплив понад 135 кілометрів. При цьому з дельфінами не все так просто, оскільки їх не можна тягнути силою, штовхати, кантувати у напрямку до моря через те, що у них ніжна шкіра, і на ній багато кровоносних судин і нервових закінчень.

Афаліни зазвичай плавають в акваторії чорного моря. В прибережних зонах і на мілководдях їх можна зустріти частіше навесні та восени. Даний вид занесений в Червону книгу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення