Під наглядом Кадирова підлітки скандують "Аллах акбар" та стріляють з бойової зброї - Яшин

 Дождь

Частина доповіді «Загроза національній безпеці» співголови ПАРНАС Іллі Яшина присвячена чеченським силовим структурам. У понеділок, 22 лютого, The New Times опублікував главу «Приватна армія».

Яшин називає чеченських силовиків «бойовий піхотою самого Кадирова».

За його словами, вони підпорядковуються в першу чергу главі Чечні, а не федеральним властям. Їх загальна чисельність складає близько 30 тисяч осіб.

У Чечні існує проект «Молода фортеця», який готує молодих людей для служби.

«У казармах живуть і тренуються підлітки з неблагополучних сімей, яких навчають битися і вбивати. У 2009 році в ефірі грозненського ТБ був продемонстрований документальний фільм про таборі "Молода фортеця".

На кадрах 12-річні діти колективно моляться, скандують "Аллах акбар!", марширують на плацу і стріляють з бойової зброї під наглядом самого Кадирова.

Підлітків виховують в атмосфері ісламської релігії і відданості главі Чечні», — йдеться в доповіді. Яшин стверджує, що Кадиров підтримує злочинні угруповання по всій країні. Це дозволило Хаджимурату Гакаеву і Зелимхану Ісраїлову, які, як зазначає політик, причетні до вбивства Нємцова, уникнути відповідальності.

Ілля Яшин представить доповідь 23 лютого. Він приурочений до річниці вбивства Бориса Нємцова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення