Під прицілом пів-Європи: розвідка попередила про серйозну небезпеку Росії

 5 канал

У разі, якщо Росія порушить договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, під загрозою виявиться безпека більшості країн Європи.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. За його словами, комплекси "Іскандер", з яких, ймовірно, запускається ракета "Новатор", розвідка не раз фіксувала біля українського кордону і на території анексованого Криму.

"Це дуже складна робота для того, щоб визначити — на яку дальність здійснювалися випробування, так як необхідно знімати параметри польоту ракети, як були вражені цілі, де летіла, по якій траєкторії. Це складна робота. Це по-перше. По-друге, якщо ми говоримо навіть теоретично: більше 500 км — це вже порушення Договору. Воно говорить про те, що розміщення таких комплексів поблизу кордонів Європи несе безпосередню пряму загрозу всій території європейських країн", — відзначає представник ГУР.

Він навів простий приклад: "Наприклад, пуск крилатої ракети тієї ж системи "Калібр" дозволяє з акваторії Чорного моря покривати пів-Європи. Тобто, всі країни Східної Європи — Словаччина, Польща, Чехія, Болгарія — знаходяться під прямим прицілом таких стратегічних озброєнь".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення