Під виглядом соціальної працівниці: на Київщині шахрайка ошукала пенсіонерів (відео)

Поліція Київщини викрила шахрайку та повернула потерпілій втрачені кошти. Про це повідомляє пресслужба установи.

47-річна зловмисниця представилась працівницею соціальної служби, ввела в оману пенсіонерку та заволоділа готівкою в особливо великих розмірах.

У селі Пустовіти Обухівського району шахрайка ромської народності зайшла на подвір’я літнього подружжя та видала себе за працівницю пенсійного фонду. Вона заявила, що, буцімто, здійснює обмін «старих» грошових купюр на іноземну валюту. Старенька повірила шахрайці та пред’явила їй усі свої заощадження. Скориставшись моментом, зловмисниця замінила готівку на папірці.

Працівники поліції провели низку розшукових заходів та встановили, що шахрайка приїхала в Пустовіти на таксі, потім вирушила до Жашкова, Києва і, зрештою, на Одещину. Жінку затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одній із орендованих квартир Одеси та вилучили понад 100 тисяч гривень та іноземну валюту.

«Фігурантка справи вже неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за шахрайства, крадіжки, угон. Крім того у місті Одеса вона також знаходиться під слідством» - пояснив начальник відділу поліції №2 Обухівського РУП Олег Кравчук та повідомив, що поліція повернула потерпілій усі вилучені у зловмисниці кошти.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до 8 років.

Наразі поліцейські перевіряють причетність жінки до вчинення аналогічних злочинів на території Київщини та інших областей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення