З'явилася несподівана версія пожежі в Чорнобильській зоні (відео)

Пожежа в Чорнобильській зоні могла бути спланованою акцією, так як спалах стався практично одночасно в різних місцях.

Таку думку висловив член Асоціації Чорнобильських туроператорів і власник проекту Chernobyl Zone - Radioactive Team Антон Юхименко.

За його словами, існує думка, що такі пожежі можуть бути організовані спеціально. Часто протизаконні вирубки "камуфлюють" за допомогою пожеж.

"Всі мої колеги сходяться на тому, що це спланована диверсія. Можливо, є політичне підґрунтя, але його я коментувати не буду. Є фактаж - Чорнобильська зона загорілася практично одночасно в різних місцях. Такого не буває", - зазначив він.

При цьому член громадської ради Державного агентства України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко звернув увагу на те, що на сайтах Кабміну, ДСНС і профільних установ запевняють, що ситуація знаходиться під контролем.

"Горить там, горить сям, але це OK. І те, що ця серія підпалів, за всіма юридичними ознаками, є терористичним актом, який зараз вийде за межі країни і стане міжнародним - це нормально, не звертайте уваги, ситуація штатна", - написав на своїй сторінці у Facebook Ярослав Ємельяненко.

За інформацією ДСНС станом на 7 годину 14 квітня у Зоні відчуження відкритого вогню немає. Спостерігається незначне тління лісової підстилки окремими осередками.

Інженерною технікою створено близько 110 км мінералізованих смуг.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення