Підозрюваних у резонансному вбивстві в Харкові затримали

 Лівий берег

У Харкові затримано підозрюваних у вбивстві доктора фізико-математичних наук Геннадія Загинайлова і його сина, інформує прес-служба ГУНП у Харківській області.

Зазначають, що під час оперативно-розшукових дій працівники поліції вийшли на слід зловмисників - 20- і 23-річних молодиків і 54-річної жінки. Встановлено, що жінка була раніше знайома зі старшим загиблим і бувала в нього вдома. Вона знала, що в чоловіка у квартирі можуть бути великі гроші.

"Разом із 23-річним співмешканцем було розроблено план, на той час - розбій. До втілення задуму було залучено 20-річного знайомого хлопця. Планувалося, що жінка "навідається" в гості до чоловіка і через деякий час піде, не замкнувши дверей. у цей час молодики мали зайти в приміщення і напасти на власника", - йдеться в повідомленні.

У день скоєння злочину хлопці в масках (в одного був при собі пістолет) увірвалися у квартиру, зв'язали господаря скотчем, почали бити і вимагати гроші. Під час бійки один із грабіжників схопив чоловіка за шию і задушив. Коли з іншої кімнати вибіг син загиблого, знову почалася бійка, під час якої сина також зв'язали і задушили.

Після скоєного зловмисники знайшли у квартирі і забрали 8 тис. доларів, ноутбук і телефон. Уже на вулиці розподілили майно і розійшлися.

Як повідомляли, 58-річний загиблий - професор, доктор фізико-математичних наук, працював у Харківському фізико-технічному інституті і за сумісництвом працював на кафедрі прикладної математики факультету математики та інформатики в Харківському національному університеті ім. В. Каразіна. Геннадій Загинайлов займався фізикою плазми. Сферою його наукових інтересів також зазначено теорію гіротронів і теорію метаматеріалів. У вузі професор вів курси фізики, механіки анізотропних диспергуючих середовищ, а також електромеханічних хвиль у плазмоподібних середовищах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення