Підозрюваний у нападі на казарму в Бельгії заарештован

 РБК

Бельгійські сили правопорядку заарештували підозрюваного в нападі на армійську казарму, яке було скоєно в понеділок в місті Флавін на півдні країни. Про це повідомив Венсан Мак, прокурор Намюра - столиці південного федерального регіону Бельгії - Валлонії. Його висловлювання передає агентство Belga.

Особистість злочинця поки не розкривається.

"Злочинець арештований, прокуратура проведе сьогодні прес-конференцію щодо ситуації навколо цієї справи", - повідомив він.

Після нападу на казарму була евакуйована школа поліції столиці Валлонії Про це повідомив телеканал RTL. У місті значно посилені заходи безпеки.

"Сьогодні вранці школа поліції Намюра була евакуйована після нападу на казарму в Флавін", - повідомив телеканал. За його інформацією в районі Намюра значно посилені заходи безпеки, на вулиці вийшли додаткові поліцейські патрулі, над містом пролітають поліцейські вертольоти.

Як повідомив офіційний представник Міністерства оборони королівства Тоні Лангон, охорона військових об'єктів в місті посилена, пости в казармі, що зазнала нападу, виставлені в чотириразовому складі.

Як повідомило раніше повідомило місцеве видання La Derniere Heure, озброєний злочинець скоїв напад на казарму парашутистів у місті Флавін в бельгійській провінції Намюр.

Невідомий у масці на автомобілі врізався у ворота казарми і зробив кілька пострілів. Солдати відкрили попереджувальний вогонь по зловмисникові, після чого він зник. Внаслідок інциденту потерпілих немає. Поліція практично відразу виявила кинуту машину злочинця в півтора кілометрах від місця інциденту в комуні Белград. Про особу злочинця поки нічого не відомо, проте місцеві ЗМІ не виключають, що мова може йти про одне з радикальних бойовиків-ісламістів, які повернулися з Сирії в останні місяці. З початку року в Бельгії в інтернеті та ЗМІ прозвучав цілий ряд загроз місцевих ісламістів та про їхній намір здійснити теракти проти представників влади та силових структур в якості помсти за участь бельгійських військових в очолюваній США коаліції по боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава" в Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення