Підсипали психотропну речовину: у столиці затримали жінок, які пограбували киянина (фото)

Київські оперативники затримали дует жінок, які обпоїли киянина та забрали його речі. Про це повідомляє пресслужба установи.

Під час знайомства зловмисниці запропонували чоловікові алкоголь, в який непомітно підсипали психотропну речовину. Коли потерпілий втратив свідомість, правопорушниці відібрали у нього особисті речі та втекли.

Подія сталася на проспекті Леся Курбаса. До правоохоронців звернувся чоловік із повідомленням про крадіжку телефону, банківських карток та готівки у сумі 2 тисячі гривень. Для з’ясування обставин та документування злочину негайно прибула слідчо-оперативна група.

Як розповів начальник відділу кримінальної поліції Святошинського управління поліції Роман Даценко, заявник повідомив, що напередодні познайомився з двома жінками, з якими розпивав алкоголь, проте більше він нічого не пам’ятає:

«Потерпілий надав нам детальний опис своїх нових знайомих, що допомогло нам швидко їх розшукати. Працівники оперативно-пошукового відділу столичного главку, які неподалік відпрацьовували територію району, зупинили зловмисниць. Під час поверхневої перевірки у жінок виявили блістер з пігулками, ймовірно, психотропної дії, мобільний телефон заявника та грошові кошти з банківськими картками. Медичний препарат направили на експертизу».

Правопорушниць затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 25-річна уродженка Вінницької області та 49-річна громадянка іншої держави. Обидві затримані раніше судимі за аналогічні злочини.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження та повідомлено фігуранткам про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення