Підсумок затримання копачів бурштину на Волині: камінь на чверть мільйона і наркотики

 

Правоохоронці затримали у Волинській області 193 людини за фактом незаконного видобутку бурштину, 113 з них допитані в якості свідків.

Як повідомили в МВС, майже всі затримані - жителі Рівненської області. Всього бурштин в лісовому масиві Маневицького району незаконно видобували близько 2 тис. осіб.

Громадський порядок в цій місцевості зараз забезпечують 525 співробітників міліції, а також бійці Нацгвардії, лісники, представники ДСНС, СБУ, екологи, близько 250 представників громадських організацій.

При перевірці трьох транспортних засобів правоохоронці виявили та вилучили 0,5 г коноплі і 0,2 г амфетаміну. Також в одній з машин було вилучено 500 лопат, а у осіб, які незаконно вели видобуток бурштину, було вилучено 4 кг каменю. Орієнтовна вартість вилученої партії може становити понад 250 тис. грн.

До 6:00 вівторка правоохоронці локалізували ситуацію і взяли її під свій контроль. Зараз тривають заходи щодо недопущення незаконного видобутку бурштину. Додатково обладнано три блокпости з подвійною лінією захисту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення