Пік епідемії коронавіруса в Україні настане після карантину

Національна академія наук спрогнозувала подальший перебіг пандемії коронавіруса. На думку вчених, пік епідемії коронавіруса в Україні припаде на період з 20 квітня по 30 травня.

За даними експертів, пік епідемії коронавіруса в Україні за оптимістичним сценарієм повинен припадати на 3-8 травня.

По закінченні піку заражень відбуватиметься поступове зниження кількості інфікування. На думку вчених, поступове зниження буде очікуватися до кінця травня. Протягом місяця середня кількість випадків зараження буде досягати 200-700.

Зниження летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусної інфекції відбуватиметься до кінця травня 2020 року. Середнє значення по смертності від COVID-19 травня – 20 випадків на добу.

"Оскільки статистичні дані не можна розглядати як абсолютно достовірні, то і результати моделювання можуть бути тільки наближеними до реальної картини, і то за умови постійності дії певних параметрів при прогнозуванні. Прогноз повинен періодично переглядатися у часі з урахуванням нових факторів впливу. Доцільним є посилення виявлення безсимптомних форм і хворих з легким перебігом COVID-19 шляхом розширення тестування ПЛР, ІФА", - наголошується в розрахунках.

Нагадаємо, раніше у МОЗ назвали нові епіцентри спалаху коронавірусу в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення