Пік коронавірусу в Україні зміщується: оприлюднено нові дані

Вчені Світового центру даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ їм. Ігоря Сікорського оприлюднили нові результати моделювання поширення пандемії СOVID-19 регіонами України.

Вони зазначили, що на десятиденному відрізку (з 6 по 15 травня) розвиток епідемії набуває більш чітку лінію з рівнем "плато" – (400-550) нових заражених в день. Це може продовжитися до третьої декади травня 2020 року, протягом якої може наступити пік пандемії.

Після цього вчені припускають, що епідемія піде на спад, і кількість нових хворих буде нижче кількості тих, хто видужав.

Зараз в Києві спостерігається тенденція на спад кількості нових інфікованих. При цьому зростання хворих відбувається у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській і Львівській областях. А ось у Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській і Тернопільській областях зменшується кількість нових інфікованих.

При цьому у Житомирській, Івано-Франківській, Одеській, Рівненській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій областях ситуація з новими інфікованими стабільна.

Однак, раніше експерти говорили про те, що пік коронавірусу в Україні наступить на наступний тиждень після Великодня.

Нагадаємо, станом на ранок вівторок, 12 травня, в Україні зафіксували 16 023 випадків зараження коронавірусом COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення