Піонтковський: Ракетний удар США по Сирії — це нищівний удар по авторитету Путіна

 Inforesist.org

Кремль приголомшений і розгублений після нанесеного ракетного удару США по Сирії. Про це заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

«Якщо ілюзії щодо дружби Трампа і Путіна давно були поховані, то як раз щодо Сирії здавалося б цілком умиротворна позиція Трампа була ще кілька днів тому, коли він і його представник в ООН заявили, що Асад — це реалії, з якими треба рахуватися, крім того, він начебто з ІДІЛом бореться потрошки, а ІД у нас основний ворог і так далі. Москва вела якісь мляві переговори з координації військових дій навколо Ракки і так далі. Мабуть, впевнені в тому, що в Сирії Трамп буде повністю продовжувати політику Обами, тобто займатися підлабузництвом перед Москвою, вирішили демонстративно познущатися над Трампом цим хімічним ударом, ясно що це була спільна ідея Путіна і Асада, більш того, продиктована Путіним і Асадом», — додав він.

Також за його словами, на базі, по якій був нанесений удар, були російські радники, які звичайно були в курсі операції з хімічною зброєю. Пентагон офіційно попередив російських військових за кілька годин до операції про те, щоб вони подбали про свою безпеку, і ці радники разом з офіцерами були вивезені з бази, там залишався рядовий молодший персонал.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення