Після челенджу загинула дитина: в Італії заблокують дитячі акаунти у популярній соцмережі

Популярна соцмережа TikTok на вимогу влади Італії заблокує в країні акаунти всіх користувачів, які вказали свій вік до 13 років. Це рішення набуде чинності 9 лютого, його ухвалили після смерті 10-річної дівчинки, яка брала участь у небезпечному челенджі. Про це повідомляє видання Reuters.

Зазначається, що дівчинка була виявлена у ванній кімнаті зі смартфоном у руці й померла в лікарні Палермо. Її батьки розповіли, що донька брала участь у челенджі в TikTok, умовами якого було одягнути на шию ремінь так, щоб не було можливості дихати, і знімати це на телефон. Батьки не знали про такі "розваги".

Зараз поліція проводить розслідування. Адміністрація TikTok пообіцяла посприяти правоохоронним органам, а також створити механізм, який забезпечив би виконання правила про те, що дитина віком до 13 років не має права реєструвати акаунт.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі Києва загинула дитина, вистрибнувши з 17-го поверху багатоповерхівки. Нагадаємо аналогічний випадок стався напередодні у Шевченківському районі столиці. Там з вікна багатоповерхівки випала дівчинка 2004 року народження. Також відомо, що неподалік Києва у селищі Чайка з 15 поверху вистрибнув хлопчик, якому було 10 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення