Після Сирії буде Лівія? МЗС Франції заявило, що у Лівії вже знаходяться від 3 до 5 тисяч бойовиків ІД

У Лівії "вже знаходяться від 3 до 5 тисяч" бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава", однак міжнародне співтовариство поки нічого не може з цим зробити. Про це заявив глава МЗС Франції Лоран Фабіус по прибутті на неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС.

"За нашими оцінками в Лівії вже знаходяться від 3 до 5 тисяч бойовиків ІД", - зазначив він, визнавши, що міжнародне співтовариство може що-небудь зробити, тільки якщо в країні буде створено новий уряд.

"Якщо буде створено новий уряд - це дозволить йому боротися з терористами, забезпечити захист своєї території і своїх кордонів, і тоді міжнародне співтовариство зможе надати йому підтримку", - сказав Фабіус.

У тому ж дусі раніше в Амстердамі висловився щодо Лівії і генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Ми уважно стежимо за ситуацією в Лівії. Вона підтверджує необхідність політичного рішення, припинення вогню і створення уряду національної єдності, що дозволить боротися з ІД. НАТО готово надати в цьому сприяти Лівії, зокрема, у побудові нових силових структур країни, однак це вимагає запиту з боку уряду нацєдності і нової ситуації в країні", - сказав він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення