Після скасування карантину Китай побив рекорд з розлучень

Прийняті китайським урядом карантинні заходи, через які безліч пар і цілих сімейств опинилися протягом тижнів замкненими під одним дахом, призвели до різкого стрибка числа розлучень.

На початку березня, коли епідеміологічні заходи в КНР трохи послабили, влада міст Сіань з центрального Китаю і Дачжоу в провінції Сичуань повідомили про рекордну кількість розірваних шлюбів.

А в муніципалітеті міста Мілуо заявили, що "клеркам не було часу навіть води попити" через довгі черги з пар, що хотіли розлучитися.

"До зростання конфліктів вели найзвичайнісінькі побутові питання, а погана комунікація привела до того, що всі вони розчарувалися в шлюбі і вирішили розлучитися", – говорить директор міського РАГСу.

Також, за словами адвоката та експерта зі шлюборозлучних процесів з Шанхаю Стіва Лі, після ослаблення карантинних заходів кількість звернень до нього збільшилася на 25%.

"Чим більше часу вони проводили разом, тим більше один одного ненавиділи. Людям потрібен простір. І це стосується не лише пар, а всіх", – каже він.

Крім того, повідомляється про зростання випадків побутового насильства.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення