Після теракту в Ніцці Le Figaro згадала про інструкції ІДІЛ (відео)

 Le Figaro

Теракт, здійснений на набережній Ніцци увечері 14 липня, нагадує інструкції «Ісламської держави» , поширені у вересні 2014 року. Про це в п'ятницю, 15 липня, пише Le Figaro.

Тоді терорист Абу Мухаммад аль-Аднани, що виконує функції прес-секретаря угруповання, закликав прихильників ІД використовувати будь-які підручні засоби для знищення невірних.

«Якщо ви не можете підірвати бомбу або стріляти, викручуйтесь самостійно», — заявляв екстреміст, додаючи, що «французьких чи американських безбожників» можна, зокрема, збити автомобілем або зарізати.

Він також підкреслював, що не має значення, хто їх жертва — цивільний або військовий.

«Вони обидва вороги, [проливати] їх кров дозволяється», — заявляв терорист.

"Le Figaro" також нагадує, що в лютому 2015 року озброєний ножем чоловік атакував трьох французьких солдатів, патрулировавших одну з площ в Ніцці. Нападник — Мусу Кулібалі — був заарештований.

Увечері 14 липня по закінченні салюту на честь Дня взяття Бастилії, чоловік , що знаходився за кермом вантажівки, здійснив численні наїзди на групи людей, що перебували на Англійській набережній, після цього почалася стрілянина. За останніми даними, загинули 84 людини. В МВС заявляють, що ще 18 постраждалих перебувають у критичному стані.

За інформацією ЗМІ, за кермом знаходився 31-річний місцевий житель, уродженець Тунісу. Чоловік раніше притягувався до відповідальності за крадіжки і хуліганство. Тим не менш, спецслужбам Франції він знайомий не був.

Нагадаємо, що понад 600 осіб, які підозрюються у зв’язках з терористами так званого ІДІЛ були затримані на кордоні з Україною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення