Після вакцинації від коронавірусу: у Польщі померли 11 осіб

У Польщі зробили понад 1,7 млн щеплень проти коронавірусу, при цьому в більш ніж 1,5 тисячах випадків були зафіксовані побічні наслідки, у тому числі 11 закінчилися летально. Про це в четвер, 11 лютого, з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Польщі, повідомляє Interia.pl.

Коментуючи летальні випадки, в МОЗ зазначили, що смерть могла настати і з інших причин. Так, принаймні в двох випадках лікарі сумніваються, що смерть людей мала відношення до щеплення.

"Міністерство охорони здоров'я не має компетенцій оцінювати ці повідомлення і не може підтвердити, що вакцина в конкретному випадку привела до смерті пацієнта", - зазначив у коментарі РАР речник МОЗ Войцех Андрусевич.

Він повідомив, що в разі появи побічних наслідків у пацієнта після щеплення відбувається перевірка, до якої залучаються Державна санітарно-епідеміологічна інспекція, Інститут громадського здоров'я, державне управління гігієни, фармацевтична інспекція і виробник вакцини. Вони разом повинні встановити, чи має смерть конкретної особи зв'язок зі щепленням.

Як повідомлялося, вакцинація в Польщі проводиться з 27 грудня. На сьогодні вакциновано вже понад 1,7 осіб, з яких майже півмільйона отримали дві дози. Йдеться в основному про медичний персонал та осіб старшого віку. До кінця першого кварталу в Польщі планують вакцинувати понад три мільйони осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення