П'яна бійка за участю патрульних Львова: усі подробиці скандалу

У Львові спалахнув черговий скандал навколо нової поліції.

За два місяці роботи в столиці Галичини копи встигли розбити кілька новеньких патрульних машин, а їх шефа Юрія Зозулю викрили у перевезенні незадекларованих ліків із вмістом наркотичних речовин через польський кордон (як пізніше пояснив він сам, для зони АТО).

Тепер п'ятеро нетверезих співробітників поліції вплуталися у велику бійку з відвідувачами та охоронцями львівського нічного клубу «Метро».

Керівництво копів заявило, що під час інциденту ті були не при виконанні обов’язків, але пообіцяло їх звільнити.

Як анонімно розповіли співробітники дискотеки, компанія поліцейських у цивільному відпочивала у них в ніч на четвер.

«Хлопці гуляли всю ніч, випивали. Під ранок вони посперечалися з відвідувачами — студентами-арабами, зав'язалася бійка», — повідомили подробиці НП.

За словами співрозмовника, спочатку ніхто не знав, що це поліцейські. «Але коли за сигналом тривоги приїхала Держслужба охорони, хлопці стали розмахувати «ксивами» і погрожувати, що всіх пересаджають. Матюкали охоронців і навіть своїх колег, які патрулювали район в ту ніч і теж під'їхали за викликом», - додали співробітники клубу.

Виїжджали кілька разів за ніч

Як розповів речник львівської ДСО Денис Харчук, співробітники служби кілька разів виїжджали на дискотеку втихомирювати забіяк. Вранці розбушувалися поліцейських забрали в Личаківський райвідділ Львова, який, до речі, знаходиться неподалік. За словами наших джерел у правоохоронних органах, звідти копів нібито приїжджав звільняти їх начальник.

Пізніше повідомили прізвища поліцейських — Ігор Бутлер, Володимир Буць, Володимир Баюс, Павло Бурбан та Роман Олійник.

Ніхто з них не погодився коментувати скандальну бійку. Хіба що прес-секретар нової поліції Катерина Рибій в соцмережах захищала колег, мовляв, інцидент занадто роздутий — ніхто посвідченнями не розмахував і права не качав.

Пізніше Юрій Зозуля підтвердив інцидент. За його словами, підлеглі відпочивали у свій вихідний день, випили зайвого і вступили в конфлікт.

«Така поведінка негідно поліцейських. Ми запропонували працівникам, які скомпрометували себе у конфлікті з охороною нічного клубу, написати заяви на звільнення, і вони з цим погодилися», — заявив Зозуля журналістам, але розповісти подробиці інциденту відмовився.

Думки львів'ян про скандал з поліцейськими розділилися. «З ким не буває. Вони випивали в свій законний вихідний. От якби хлопці були при погонах, інша справа. Можливо, їх спровокували, вони не стрималися. Бійки у клубах трапляються регулярно», — захищає патрульних програміст Андрій Якимів.

Інші обурені поведінкою копів. «Сам факт бійки поліцейських змушує замислитися над тим, хто охороняє порядок на вулицях», — каже активіст місцевого «Дорожнього контролю» Ярослав Бугу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення