П'яні бойовики "ДНР" тримали під прицілом спостерігачів ОБСЄ на блокпосту в Луковому

Бойовики "ДНР" зупинили на блокпосту під Донецьком патруль місії ОБСЄ і обшукали автомобілі спостерігачів, тримаючи їх на прицілі кулеметів.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ на сайті місії.

"22 серпня о 14:28 троє озброєних чоловіків на блокпосту в підконтрольному "ДНР" с. Лукове (72 км на південь від Донецька) зупинили патруль. Один із них вороже вимагав проведення обшуку автомобілів СММ. Керівник патруля пояснив, що проводити обшук автомобілів СММ не дозволяється, але озброєний чоловік наполіг на своєму і взявся обшукувати. У цей час інший озброєний чоловік з відстані 7-8 метрів спрямував ручний кулемет на чотирьох членів місії, які перед цим вийшли з автомобілів. Практично весь час, поки проводили обшук, він тримав спостерігачів СММ на прицілі", - йдеться у звіті.

Крім того, один із бойовиків вимагав у спостерігачів розповісти, де є "обладнання, що використовується для шпигунства і відеозйомки". Він ретельно оглянув багажники автомобілів, у тому числі вміст аптечок.

"Він також розпитував про місце перебування "шостого" члена патруля, який, за його твердженнями, був присутній при проходженні патрулем блокпоста вранці (хоча ніякого шостого члена патруля насправді не було). Двоє членів місії відчули сильний запах алкоголю в диханні чоловіка, який проводив обшук", - зазначили в ОБСЄ.

Обшук тривав вісім хвилин. Згодом патрулю СММ дозволили проїхати через блокпост, і спостерігачі щасливо повернулися на свою базу в Маріуполі (102 км на південь від Донецька).

СММ поінформувала Спільний центр контролю та координації про цей інцидент, зазначивши, що 29 липня на цьому самому блокпосту озброєні бойовики погрожували спостерігачам зброєю.

Нагадаємо, 20 серпня в районі Новоолександрівки Луганської області бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення