П'яних за кермом стало більше: поліція оприлюднила страшні цифри

Майже 115 тисяч протоколів було складено в 2019 році на українських водіїв за керування авто в стані алкогольного сп'яніння.

Про це на сторінці Патрульній поліції в Facebook розповів Олексій Білошицький, заступник начальника департаменту патрульної поліції України. Незважаючи на істотне збільшення штрафів, українські водії продовжують сідати за кермо в нетверезому стані.

У порівнянні з 2018 роком кількість ДТП з постраждалими з вини п'яних водіїв зросла на 25,6% з 968 до 1216. В результаті цього на дорогах України загинуло 106 осіб (+21,8%) і отримали травми різного ступеня тяжкості 1616 осіб (23,7%).

Рейтинг самих "питущих" очолили водії з Чернігівської, Київської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Львівської областей, а також Києві. Причому, що найсумніше, в усіх цих регіонах спостерігається істотно збільшення кількості ДТП у порівнянні з минулим роком. Наприклад, в Києві кількість ДТП за участю п'яних за кермом зросла на 46,3%, а в Івано-Франківській області – на 52,8%!

"Випили? Викличте таксі, драйвера, попросіть друга, знайомого підстрахувати вас, але ніколи не дозволяйте собі сісти за кермо нетверезим. Навіть якщо випили трохи, навіть якщо відчуваєте себе" нормально ", – коментує Олексій Білошицький.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення