П'ятниця 13: смішні картинки та історія "містичного" дня

Сьогодні п'ятниця, 13-е число, і традиційно цей день називають "чорною п'ятницею". З ним пов'язано безліч прикмет і забобонів, а його історія тягнеться ще з Стародавнього Риму. Про це розповів Апостроф

Ще древні римляни вважали цифру 13 "числом смерті". За версією деяких теологів саме в п'ятницю, 13-го, Єва скуштувала заборонений плід і пригостила їм Адама. Також є версія, що в п'ятницю, 13-го, Каїн убив свого брата Авеля.

Крім того, кінець світу починається в 13-му розділі одкровення Іоанна Богослова, а Ісус став 13-м серед своїх учнів і помер в п'ятницю.

Ще одним популярним поясненням такої уваги до числа 13 і п'ятниці є історія Ордена тамплієрів. Саме в п'ятницю, 13 жовтня 1307 року король Франції Філіп IV Красивий наказав заарештувати членів ордена, включаючи усе верховне керівництво. Після цього орден був розпущений, а заарештовані у Франції тамплієри піддані тортурам і страчені.

Традиційно вважалося, що саме в п'ятницю 13-го числа завжди на шабаш зліталися 12 відьом, а також збиралися упирі та інша нечисть. Після цього тринадцятим з'являвся сам Сатана.

Саме в п'ятницю 13 відбулася одна з найгучніших аварій корабля в XX столітті - 13 грудня 1907 року потонула шхуна "Томас Лаурсон".

При цьому експерти стверджують, що страх перед цим днем є тільки давнім забобоном. Вони закликають не піддаватися дурним думкам і тоді у вас все буде добре.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення