П’ятьом підозрюваним у причетності до "бурштинової мафії" обрали запобіжний засіб

 Канал 112

Голосіївський районний суд столиці задоволив клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та обрав запобіжний захід п'ятьом учасникам "бурштинової мафії". Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України.

Зазначимо, Головна військова прокуратура Генпрокуратури України повідомила про підозру у порушенні чотирьох статей КК України п’ятьом членам організації, які займалися незаконним видобутком та продажом бурштину.

Затриманих підозрюють у порушенні ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину злочинною організацією), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, пособництво у вчиненні таких дій), ч. 3 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення - бурштину – сирцю, вчиненого повторно) КК України.

Голосіївський районний суд Києва 6 липня задоволив клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та обрав затриманим запобіжний захід у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. При цьому для підполковника контррозвідки управління СБУ в Рівненській області сума застави складає 5 млн 200 тис грн, для заступника прокурора Рівненської області - 9 млн 646 тис грн, колишнім співробітникам райвідділів Національної поліції України - 2 млн 700 тис грн та 5 млн грн, а для фізичної особи - 4 млн грн.

Нагадаємо, в понеділок 4 липня Генпрокуратура України спільно з СБУ та Нацполіцією України на Рівненщині в ході масштабної спецоперації викрито та затримано членів злочинної організації, яка займалася незаконними оборудками з видобування бурштину.

Очолювали вказану злочинну схему заступник прокурора Рівненської області та підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ. Загалом злочинна організація, до якої також входили працівники правоохоронних органів регіону, голови райдержадміністрацій, керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету, налічувала 32 особи.

Головна військова прокуратура Генпрокуратури України внесла до ЄРДР відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення