Площа тліючого торфу під Києвом досягла 122 га

За минулу добу в Київській області площа тління торфовищ збільшилася з 106 га до 122 га. В українській столиці спостерігається задимленість і відчувається запах гару.

"Станом на 7:00 в 11 районах Київської області здійснюється гасіння 24 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 122 га", - інформує сьогодні прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій в Київській області

До гасіння торфу притягнуті 322 рятувальника і 82 одиниці техніки. Вогнища знаходяться в Києво-Святошинському, Баришівському, Вишгородському, Бородянському, Іванківському, Васильківському, Броварському, Обухівському, Бориспільському, Переяслав- Хмельницькому і Макарковском районах.

У ДСНС відзначають, що процес гасіння торфу може затягнутися через посушливої погоди. При цьому радіаційний фон "у Києві та області знаходиться в межах норми і становить у середньому 12-14 мікрорентген на годину (безпечний рівень - до 30 мікрорентген на годину)", запевнили рятувальники.

Влітку цього року пожежі на торфовищах у Київській області виникали вже кілька разів. За даними ДСНС, з початку року там було зареєстровано більше 136 торф'яних пожеж.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення