Площа торф'яних пожеж збільшилася до 235 га

Загальна площа торф'яних пожеж у Київській та Полтавській областях виросла за добу до 235 га. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

"На території Київської області триває тління 24 вогнищ торфу на площі 123 га. Роботи з ліквідації тривають в цілодобовому режимі", - йдеться в повідомленні. Також зафіксовано збільшення площі палаючих торфовищ у Полтавській області.

"У Хорольському та Глобинському районах виникли пожежі поверхневих покладів торфу. На території Березняківського сільської ради виникла пожежа поверхневих покладів торфу на загальній площі 60 га. У той же день аналогічний спалах зафіксовано на загальній площі 52 га на території Глобинського району", - повідомила ДСНС, зазначивши, що в гасінні пожеж беруть участь 50 пожежників і 16 одиниць техніки.

Пожежі та їдкий дим спостерігаються вже в шести областях центральної України, включаючи Київську, Полтавську, Вінницьку, Житомирську, Черкаську та Чернігівську області.Незважаючи на дощі в регіоні, площа пожеж продовжує збільшуватися.

Раніше головний санітарний лікар Києва Олег Рубан заборонив навчальним закладам проведення занять на вулиці, населенню рекомендовано перебувати в приміщеннях і рідше відкривати вікна. За його словами, особливому ризику в даній ситуації схильні "діти, вагітні, літні люди, які страждають хронічними захворюваннями легенів".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення