Плотницького звинувачують у справі про катастрофу Іл-76

 Апостроф

Прокуратура Дніпропетровської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо ватажка терористичної організації ЛНР Ігоря Плотницького у справі про збитий літак ІЛ-76.

Як наголошується в повідомленні прес-служби прокуратури, обвинувачення також висунуто проти двох командирів батальйонів Патрушева і Гурєєва. Їх дії кваліфіковані за ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт.

"Голова терористичної організації "ЛНР" І. Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "Зоря", разом з А. Петрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування "Вітязь" О. Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака ІЛ-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорт Луганська", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Трагедія сталася в червні 2014 року, літак був збитий зенітно-ракетним комплексом, дев'ять членів екіпажу і 40 військовослужбовців загинули.

У липні 2016- го Плотницькому, Патрушеву і Гурєєву було заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину і, оскільки вони знаходяться за межами підконтрольної України території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення