По кривавій ДТП у Харкові порушили нову кримінальну справу: всі подробиці

 УНИАН

Адвокат винного у масштабній смертельній ДТП у Харкові Геннадія Дронова Сергій Перепелиця домігся відкриття кримінального провадження щодо експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз. Про це повідомила журналістка Тетяна Доцяк в Facebook.

"Це ті, що, зокрема, не змогли обчислити швидкість Lexus Зайцевої, тому що авто "розмито", - написала вона.

Справу порушено за статтею "завідомо неправдиве показання" або висновок експерта.

"Перша спроба відкрити виробництво закінчилася тим, що займатися ним поліція доручила не слідчому управлінню, а дільничному, який не тільки не має відповідних знань для розслідування, але і повноважень. Справу закрили. І ось адвокат Дронова домігся відкриття справи через суд", - пояснила Доцяк.

Пізніше журналістка додала, що кримінальне провадження по експертам вже встигли закрити. Адвокат Дронова буде оскаржувати це через суд.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина пізніше померла від травм у лікарні. 26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному. Апеляційні скарги на вирок суду були подані Зайцевою, її захисником Юлією Плетньовою, та захисником Дронова Сергієм Перепелицею. Справа надійшла в провадження Харківського апеляційного суду 1 квітня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення