Побили фермерів: на Харківщині троє поліцейських підуть під суд (фото)

Стосовно трьох співробітників полку поліції особливого призначення, які побили фермерів в Харківській області, направлено до суду обвинувальний акт. Їм загрожує позбавлення волі до восьми років, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Слідством встановлено, що у вересні 2020 року поліцейські під час патрулювання в Сахновщинському районі Харківської області побачили фермерів, які в полі лагодили комбайн. Правоохоронці безпідставно застосували до фермерів силу і обмежили можливість пересування, вимагаючи надати документи на техніку, а також на право обробки землі. Однак права і обов'язки затриманим особам не повідомлялися, протоколів затримання або будь-яких інших процесуальних документів щодо затримання складено не було", - йдеться в повідомленні.

Троє поліцейських звинувачуються в перевищенні влади працівниками правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення